Bir şeyi çok istemek doğru mu?
Bir şeyi çok istersiniz, gerçekleşmesini umarsınız, dua edersiniz, Yüce Allah’a yönelirsiniz, bu dininizde zararlı değildir. Yani bir insanın bir şeyi istemesi onun inancına, hareketlerine ve Müslümanlığına zarar vermez.
Allah her istediğimizi verir mi?
Allah her şeyin üstündedir. Hiçbir şey kıyaslanamaz ve örnek bir kıyas değildir. Bu nedenle, Allah’ın Resulü (Sallallahu Aleyhi Wasallam) arzusunu genişletsin, çünkü hiçbir şey Allah için çok büyük değildir. “Arzusunu uyandırsın ve artırsın”, yani istediği her şeyi az veya çok istesin, ancak bunun çok fazla olduğunu ve Allah’tan istenemeyeceğini düşünmemelidir.
Allah’tan ne istersen iste kabul olur?
Peygamberimiz, bir kimsenin “Ya zel-celali vel-ikram” diyerek dua ettiğini duyduğunda, “Allah’tan ne istersen iste, duan kabul olur.” [Tirmizi] buyurmuştur.
Allah kabul etmeyeceği duayı ettirir mi?
Esasen, Allah bütün dualara cevap verir. Zira: “Bana dua edin, size cevap vereyim” (Mü’min, 40/60) buyurmaktadır.
Her şeyin hayırlısı demek doğru mu?
Evet, her şeyde en iyisini Tanrı’dan istemek ve iyiliği için dua etmek gerekir. Ancak duada kesin olmak, ne istediğinizi bilmek ve duanın kabul olması için harekete geçmek daha etkilidir. Çünkü Tanrı’nın niyet ettiği iyi şeyler, inancınızın ve sabrınızın gücünü aşabilir.
Allah duasında ısrar edenin hayalini nasip eder mi?
Dualarına devam edenlere Allah rüyalar verir. Vazgeçmeyin..
Nasip olmayanı Allah dile düşürür mü?
ÇizenTayfa | Allah için yaratılmamış olanın, ne dil için, ne gönül için, ne de dua için bir anlamı yoktur.
Allah kimleri doğru yola iletmez?
Allah Teâlâ peygamberler ve kitaplar gönderdikten sonra, inkârda ısrar edenleri doğru yola zorlamamış, bilakis onları kendi irade ve tercihleriyle baş başa bırakmış, hakkı arayan ve tercihlerini o istikamete yönlendirenlere yardımcı olmuş ve onları doğru yola iletmiştir (Bu konuda bilgi için bkz.
Allah hangi duayı kabul etmez?
Peygamber (s.a.s.)’in şu sözünde ifade edildiği gibi: “Allah’a dua edin ve duanızın kabul olacağına inanın.” Bilin ki Allah, ciddi ve gaflet dolu bir kalple yapılan duayı kabul etmez.” (Tirmizî, Deavât, 65.)
Kim bu duayı 3 kere okursa?
(Merakıl-felah) hadisinde buyuruluyor ki: “Her namazın ardından üçer defa Estağfirullah elâzim ellezi la ilahe illa huv el-hayyel kayyume ve etubü ileyh diyenin bütün günahları bağışlanır.” Bu zavallı [Muhammed Masum Hazretleri] farz namazların ardından 70 defa “istiğfâr” diyor.
En kuvvetli zikir hangisidir?
Yüce Allah en yüce kitabına Zikir adını vermiştir. (Hicr, 15/9.) “Lâ ilahe illallah” sözü hem imanın ifadesi hem de zikrin kendisidir.
Duanın kabul olma şartı nedir?
Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Sizden biriniz aceleyle ‘Dua ettim, kabul olmadı’ demediği sürece duası kabul olur.” (Buhari, De’avât, 22 [6340]; Müslim, Zikir, 90-92 [2735]). e) Ümit ve korkuyla dua edilmelidir.
Israrla edilen dua kabul olur mu?
Duada ısrar etmek caizdir. Bir şeyi çok istersiniz, gerçekleşmesini umarsınız, dua edersiniz, Yüce Allah’a yönelirsiniz, bu dininizde zararlı değildir. Yani bir insanın bir şeye olan arzusu onun inancına, hareketlerine ve Müslümanlığına zarar vermez.
Allah beni nasıl duyar?
İnsan-Tanrı ilişkisi, peygamberlik gibi bazı özel durumlar hariç, yalnızca dua yoluyla kurulabilir. İslam, insanın dua yoluyla Tanrı ile doğrudan iletişim kurabileceğini beyan eder. Bu anlamda, insanın Rabbiyle iletişimi, diğer varlıkların aracılığına (tevessül) ihtiyaç duymadan gerçekleşir.
Dua kaderi değiştirir mi?
Allah, kulun dualarını ezeli ilmiyle bildiği için kaderini ona göre şekillendirir. Bu nedenle dua da diğer sebepler gibi bir sebeptir. Yani, Allah dua yoluyla bir değişimin gerçekleşmesini isterse, bu değişim doğal sebep-sonuç ilişkisi içinde iyi veya kötü olarak ortaya çıkacaktır.
Bir şeyi çok istersem Allah kabul eder mi?
Bu hadis bize Allah’ın duaları kabul edip etmeyeceğini sorma hakkını vermez. Bize dua adabını öğretir. Allah’tan her şeyi isteyebiliriz; ancak O’nun bize istediğimizi vereceğine inanarak istememizi tavsiye eder. Allah hakkında şüpheli düşüncelerden uzak durmamızı ve iyi düşüncelere sahip olmamızı emreder.
Bir insan bir şeyi çok isterse olur mu?
“Bir kimse bir şeyi çok isterse, o şey olur, ama emretmediği sürece”
Israrla dua etmek doğru mu?
d) Dua etmekte ısrarcı olunmalıdır. Mümin, duasının kabul olması için acele etmemelidir. Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Sizden biriniz, ‘Dua ettim, kabul olmadı’ demediği sürece duası kabul olur.” (Buhari, De’avât, 22 [6340]; Müslim, Zikir, 90-92 [2735]).
Peygamber efendimiz bir şeyin olmasını istediğinde nasıl dua ederdi?
Allah Resulü namaz kılarken bazen kıbleye döner, bazen koltuk altları görünecek şekilde ellerini kaldırır, bazen avuçlarını açar, bazen de avuçlarını birleştirerek içtenlikle dua ederdi. Namazdan sonra mutlaka ellerini yüzüne koyar ve bunu ashabına tavsiye ederdi.
Tavsiyeli Bağlantılar: Sunucu Nedir Çeşitleri Nelerdir