İçeriğe geç

Mahım Anlamı Ne Demek

Mahım anlamı ne?

Tarih. Mahim ismi, “harikulade” anlamına gelen eski Sanskritçe Mahikavati kelimesinden türemiştir. Bölgenin diğer tarihi isimleri Mahimawati, Maijim ve Mejambu’dur. Tarih. Mahim ismi, “harikulade” anlamına gelen eski Sanskritçe Mahikavati kelimesinden türemiştir. Bölgenin diğer tarihi isimleri Mahimawati, Maijim ve Mejambu’dur.

Mahim nedir?

Günümüzde pek kullanılmayan Farsça kökenli bir kelime olan “mahım” kelimesinin anlamı merak konusudur. Mahım ne anlama gelir? Sürekli değişen ve yenilenen “dil”, insanlar arasındaki iletişim aracıdır.

Mah ne demek türkçe?

mAh, miliamper saatin kısaltmasıdır. Bu terim, elektronik cihazların pil kapasitesini ölçmek için kullanılır ve pilin belirli bir akımı ne kadar süre iletebileceğini ifade eder.

Mahym ne demek?

i., hukuk Bir insanın savaşmaya yarayan uzuvlarından birini sakatlayarak onu savunmasız bırakma suçu; kaos.

Mehin isminin anlamı nedir?

(ﻣﻬﻴﻦ) sıf. (Ar. huvn mehіn “hor görülüp aşağılanmak” kelimesinden gelir.) Değersiz, hor, değersiz: İki beylik âleminin huzurunda bir avuç hak-i mehin (Necâtî Bey) / Sim ü zer cûd, lütfunuza layık.

Mahtum ismi ne demek?

Kapalı, bağlı: Kendisinden su içtiği amcaoğlunun ağzı kapalıdır (Fuzûlî).

Mah ne demek edebiyatta?

Mihr (güneş) ve Mah (ay) aşkını anlatan alegorik Mesnevi. Eser Aruz nazım şekliyle yazılmış olup fe’ilâtün mefâ’ilün fe’ilün olup 1173 beyitten oluşmaktadır.

Ey yüzü mâhım ne demek?

Ey ay yüzlü sevgili, göz seni gördü, gönül seni sevdi.

Müsellim isminin anlamı nedir?

Müsellem, Osmanlı İmparatorluğu’nda savaş zamanlarında ordunun sokaklarını temizlemek, köprüleri onarmak, yolları açmak gibi birçok görevi yapan kişiydi.

mAh Arapça ne demek?

Farsçada ay anlamına gelen mah kelimesinin sonuna Arapça -iyye eki getirilerek oluşturulan mahiyye bileşiği, “aylık, aylık” anlamına gelir. Geçici olarak sadece Ramazan ayında kurulduğu için bu adı almıştır.

mAh neyi ifade eder?

Şarj edilebilir pillerin en önemli özelliği sayısal mAh (miliamper saat) değeridir. Bu sayısal değer pilin şarj kapasitesini gösterir ve hem pilin kendisinde hem de ambalajında ​​belirtilir. Kapasite, pilde depolanan elektrik yükü miktarıdır.

Mahina ne demek?

PoSon Da Mahina, Ayı Sawan’dır. Oğlum değil, Saun da Mahina olarak telaffuz edilir. 21 Mayıs 2019PoSon Da Mahina, Ayı Sawan’dır. Oğul değil, Saun da mahina olarak telaffuz edilir.

Mahsim ne demek?

Mahsim: Ailesinden uzakta, zavallı, çaresiz, yardıma muhtaç kişi. Marda Pazarı: Toptan fiyatına, toptan satan. Muhtıra: Sağlam, sıkı. Hımuz: Yavaş ve acelesi olmayan sakin kişi.

Mahmil ne demek?

Surre, hac sırasında dağıtılmak üzere Haremeyn’e gönderilen eşya ve hediyelere verilen addır. Mekke-Medine’ye gönderilen para ve hediyelerin saklandığı deve yüklü bir araçtır.

Haşmet mahım ne demek?

“Majestic” kelimesi özellikle televizyon kanallarında sıkça kullanılır. Bu nedenle anlamı en çok araştırılan kelimedir. Majesty kelimesinden türetilen majestic kelimesi, görkemli anlamına gelir. Ayrıca görkemli hükümdarlara verilen bir unvandır.

Mahni ne demek türkçe?

Genellikle 7 veya 8 hece ölçüsüyle yazılan şiirsel eserlere Mahni denir. Mani türündeki eserlerde tematik bir kısıtlama yoktur. Şairler deneyimlerini lirik bir üslupla yazarlar.

Mahmiye ne demek Osmanlıca?

(ﻣﺤﻤﻴّﻪ) i. (Ar. maḥmі “maḥmiyyeden korunmuş”) Düşmandan korunmuş ve surlarla çevrili büyük şehir: “Mahmiyye-i Edirne.” Matlabınızın Mahmiyye-i Rahat’ı ise: Ey Nebi / Allah’ın vaadine razı olmak onun kolay yoludur (Nâbî).

Mah olmak ne demek?

Yok olmak, boşa gitmek, işe yaramaz hale gelmek anlamına gelen ‘ruin’ kelimesi, konuşmada veya telaffuzda bile yanlış telaffuz edilen kelimelerden biridir. ‘Ruin’ kelimesinin en doğru yazımı ‘ruin’ olarak kabul edilir.

Mahzâ ne demek?

Türk dil topluluğu açısından Mahza sözcüğü yalnızca, ancak, tamamen, saf ve bozulmamış gibi ifadelerle ele alınmaktadır. Bu bakımdan hem bir sözcük anlamı olarak hem de günlük yaşamda bir hukuki biçim olarak ele alınmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir